50 anunturi postate - 10 eur / luna www.YOURSTOCK.ro - solutii in constructii Anunturi, Cereri de oferta, Consultanta

eqt4

Statistici Yourstock

General
Nr. anunturi active:
0
Nr. anunturi rulate:
14986
Furnizori inregistrati:
207
Vizitatori inregistrati:
552
Top Yourstock
Stoc produse:
0 RON
Stoc imobiliar:
0 RON
Tranzactia zilei:
-
Tranzactia saptamanii:
-
Cel mai activ vanzator:
-
Cel mai activ cumparator:
-
bellona
de arh star
ys
creaton
arcon
e-izolatii.ro
Holver Button
equitone

Acasa I Noutati I news

news

 

M A N S A R D A R E A

 

 

Mansarda ca solutie de imbunatatire a vietii.

 

 

Terasa / Podul – sunt practic cea mai buna sursa de finantare pt. imbunatatirea calitatii locuirii in imobil, fara a face nici un efort financiar . La valoarea Terasei / Poduri se aduaga valoarea investitiei pt. a transforma un spatiu consumator de energie si finante, intr-un spatiu  locuibil si generator de bine pt. toti locuitorii imobilului.

 

 

TERASA –terasa are ca principale dezavantaje :

 

 1. slaba izolare termica a ultimului nivel (frig iarna – costuri exaggerate pt. energie, si sufocant vara – un nou generator de costuri suplimentare pt. cei care au aer conditionat sau alte mijloace de a-si face viata mai usoara la ultimul nivel)

   

 2. greutate suplimentara considerabila – betonul de panta pt. scurgerea apelor luviale ajunge si la grisimi mai mari de 25 cm. si este foarte slab izolator termic.

   

 3. costuri considerabile pt. refacerea hidroizolatiei la fiecare 2-3 ani in situatiile fericite in care lucrarile sunt effectuate correct

   

 4. disconfortul creat de infiltratiile prin hidroizolatia mai veche, dar se intampla si destul de repede dupa ce se innoieste stratul hidroizolator

   

 

PODUL – de obicei vechi si neintretinut

 

1.       generator de costuri mari pt. reparatii, schimbarea invelitorii, repararea structurii.

 

2.       slab izolator termic

 

3.       in general invelitorile vechi sunt foarte grele (tigle ceramice sau de beton), si prin deteriorarea in timp dau nastere unor multiple zone de infiltare a apei – cand gradul de imbatranire este destul de avansat, infiltratiile apar in multe zone ale acoperisului si dau nastere neplacerilor si deteriorarii constructiei atat la nivelul planseului de la unltimul etaj cat si la nivelul streasinilor, fatadelor, etc.

 

 

REPARATIILE sunt o solutie foarte costisitoare si nu toti avem posibilitatea sa le sustinem, astfel devin obligatii financiare sulimentare consistente .

 

 

 

M A N S A R D A R E A

 

 

         solutia prin care se creaza valoarea –

 

 

 1.  hidroizolatie si termoizolatie excelenta

   

-          nu mai exista costuri pt. hidroizolatie

 

-          calitatea locuirii la ultimul etaj este net imbunatatita

 

-          schimbarea acoperisului NU COSTA – ne aduce BENEFICII considerabile, daca punem in balanta costurile din ultimii ani si beneficiile pe termen lung aduse de investirea in confortul tuturor.

 

 1.  se creaza un spatiu de locuit bine-venit in situatia de imposibilitate de achizitionare a unei locuinte pt. multi dintre noi, iar aceasta posibilitate li se acorda primordial membrilor comunitatii in conditii preferentiale.

   

 2. valoarea acestui spatiu devine sursa de finantare pt. nevoile comune ale proprietarilor.

   

 3. spatiul din mansarda poate sa devina proprietatea comunitatii si sa aduca beneficii pe termen lung – chiriile pt. mansarde pot sustine costuri substantiale de intretinere ale locatarilor, pe termen lung, proportional cu cota indiviza a fiecaruia.

   

 

 

 

-          odata stabilita valoarea , aceasta se poate regasi ulterior in :

 

 

- schimbarea instalatiilor invechite ale imobilului,

 

      -consolidarea cladirii – aspect deosebit de important si pentru imbunatatirea valorii spatiilor locative din cladire.

 

     -cetrala proprie pt. imobil,

 

    - izolarea fatadei cu termosistem – astfel se vor modifica foarte mult costurile de intretinere ulterioare.

 

    - innoirea tamplariei, geam termoizolant-termopan,

 

     -zugravirea fatadelor si a interoarelor comune,

 

    - plata cheltuielior de intretinere,

 

    - lichidarea de datorii existente,

 

    - alte cheltuieli conexe in limite stabilite de comun acord, pt. fiecare locatar in parte.

 

 

-          pentru ca acest demers sa decurga in conditii normale in afara de acordul locatarilor va fi nevoie si de o conlucrare pe toata perioada desfasurarii lucrarilor , astfel incat acestea sa se poata desfasura in cele mai bune conditii sis a respecte un termen de executie de maxim 3 luni – astfel incat disconfortul creat de perioada in care se lucreaza sa fie minim.

 


Primul pas: gasirea terasei
. Primul pas, poate cel mai greu, este sa-i convingem insa pe toti locatarii din bloc sa-si dea acordul pentru mansardare. Orice locuinta, inclusiv blocurile cu patru etaje, poate fi mansardata daca se obtin avizele si autorizatiile necesare inceperii constructiei.

 

-          Nu  exista nici un pericol din punct de vedere seismic, avand in vedere ca mansardarea necesita un aviz din partea unui institut de proiectare, care sa precizeze ca structura de rezistenta a imobilului permite constructia, si acest studio poate suporta oricand o confruntare cu un specialist care sa fie reprezentantul comunitatii de locatari.
.
Aprobarile dureaza
Dupa ce locul a fost gasit, urmeaza o perioada lunga in care trebuie obtinute toate avizele necesare. Specialistii spun ca este bine sa se contacteze o firma de arhitecti, pentru ca este obligatoriu ca proiectul  sa fie elaborate de un specialist. Tot aceasta firma se va ocupa de obtinerea autorizatiilor pentru constructie si de toate celelalte avize necesare, insa din momentul inceperii proiectului si pana la obtinerea autorizatiei de constructie pot trece chiar si patru-cinci luni

 

 

-          . Mai intai, trebuie obtinut certificatul de urbanism de la primarie, în care sunt specificate conditiile de realizare a lucrarii. Viitorul beneficiar al mansardei mai are nevoie de avizul proiectantului initial al blocului, de expertiza tehnica a constructiei, de avizul unui verificator de proiect pentru partea de rezistenta, de avizul Inspectiei în Constructii, de avizul de sanatate publica. Specialistii spun insa ca faptul ca se cer avize si autorizatii nu este o dovada de birocratie deoarece realizarea mansardarii depinde in primul rand de siguranta blocului.

Constructia- obligatoriu de calitate
Ridicarea mansardei trebuie facuta cu o firma care ofera servicii si produse  de calitate si supravegheata si agreata de membrii comunitatii de locatari. Desigur, conditia transformarii unui spatiu nelocuit în spatiu locuibil presupune doua atribute: ventilatie si lumina. Este adevarat ca podul are o forma atipica, spatiile cu pereti înclinati ofera conditii mai putin spatiu decat o locuinta normala insa poate sa ofere conditii decente de locuire, in special pt. tineri. O mansarda bine realizata este un câstig în sine, ea adaugând valoare cladirii. Aspectul economic este si el demn de luat în seama. Transformarea podului în suprafata locuibila este, din punct de vedere financiar, metoda cea mai eficienta de a beneficia de mai mult spatiu,.

 

-         
Spatiu si lumina
În mansarda, spatiul poate fi valorificat la maximum întrucât acesta se poate amenaja fara a ridica în mod obligatoriu pereti despartitori – investitie minima – spatiu deschis/modern. De asemenea, este pacat sa se piarda prin ridicarea unor parapeti falsi de gips carton. Spatiul câstigat are relevanta nu doar din punct de vedere practic, dar si estetic si ambiental. Recomandarile specialistilor sugereaza montarea ferestrelor mai jos, astfel încât vederea spre exterior sa nu fie întrerupta daca ne asezam. Foarte important este si modul de montare a ferestrelor. Majoritatea specialistilor recomanda ca una dintre ele sa fie situata deasupra scarilor de acces la mansarda, iar altele aproape de coama acoperisului, pentru a patrunde cat mai multa lumina.Un alt aspect important al unui astfel de spatiu este montarea unor rulouri interioare ce permit reglarea cantitatii de lumina, dar în acelasi timp asigura intimitatea, având si un aport decorativ. Pentru ca razele solare sa nu cauzeze o supraîncalzire a mansardei, este obligatorie utilizarea unor rulouri exterioare, care actioneaza ca un scut împotriva caldurii solare.

 

 

           6 etape pentru obþinerea autorizaþiei de construcþie

 

 

- prima si cea mai importanta este expertiza de rezistenta a blocului, de catre un specialist agreat pt. inceperea demersurilor.

1.  încheierea Contractului între locatarii scãrii vizate pentru construirea mansardei ºi beneficiar sau constructor. Acest lucru este cel mai greu de realizat, pentru cã trebuie sã fie de acord toþi locatarii de pe scara respectivã,
2. obþinerea Certificatului de urbanism din partea Primãriei.

 

3. realizarea Proiectului de arhitecturã.
4. Proiectului de structurã.

 

5. Expertizei blocului de cãtre Inspectoratul Judeþean în Construcþii.

 

6.  obþinerea Autorizaþiei de construcþie din partea Primãriei, dupã care se poate începe realizarea lucrãrilor efective.

 

   Ca ultim argument in sprijinul acestui demers , toate avantajele – de la cele de ordin economic , tehnic cat si  estetic sustin imbunatatirea proprietatii prin uzarea de un spatiu fara valoare, consumator constant de resurse si generator de discomfort. 

 

      Aceasta  transformare in conditii mult mai bune de locuire si chiar crearea de spatii locative mult mai accesibile tinerilor, cresterea confortului locatarilor prin imbunatatirile izolarii termice, micsorarea costurilor pentru intretinere si disparitia cheltuielilor pentru reparatii ale acoperisului , si nu in ultimul rand imaginea noua , proaspata a blocului in care locuim, ne fac sa consideram ca este o oportunitate evidenta , si ca este imposibil sa nu se ajunga la un acord pt. a ne fi tuturor mai bine

 

      

 

 

 

                                                                                     arh. Florin Enache

 

                                                                                florin.enache@roa-grup.ro

 

                                                                                           -0721771944-

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tot ce poate fi tratat ca informatie de ultima ora din acest domeniu , poate fi postat aici.

Pentru a fi informati avem nevoie de parteneriate profesionale, si informatii concrete si reale.

Asteptam articolele dvs.

Cu prietenie,

Echipa YOURSTOCK.RO

Fisiere la download
excursie Maldive Woodcote