50 anunturi postate - 10 eur / luna www.YOURSTOCK.ro - solutii in constructii Anunturi, Cereri de oferta, Consultanta

arena constructiilor

Statistici Yourstock

General
Nr. anunturi active:
0
Nr. anunturi rulate:
14986
Furnizori inregistrati:
207
Vizitatori inregistrati:
552
Top Yourstock
Stoc produse:
0 RON
Stoc imobiliar:
0 RON
Tranzactia zilei:
-
Tranzactia saptamanii:
-
Cel mai activ vanzator:
-
Cel mai activ cumparator:
-
cri 1
creaton
arcon
equitone
de arh star
Holver Button
e-izolatii.ro
ys

Acasa I Calitate germana - expozitie vopsele I Calitate germana - expozitie vopsele

Calitate germana - expozitie vopsele

sectiune sustinuta de Revista CONSTRUCTIV - www.constructiv.ro

Calitate germana

Autor: Andreea Ceasar

Expozitia Farbe – Ausbau&Fassade de la München din 2010 este explicabila prin existenta in Germania a nu mai putin de 300 de producatori de vopsele si lacuri, 42.174 de intreprinderi specializate in operatiuni de vopsire si lacuire.

In Romania producatorii de vopsele si lacuri indica o scadere a vanzarilor de 25-30%. Desi multi au incercat prin retete de multe ori “de calitate germana” sa obtina vanzari mai mari, lipsa proiectelor din partea statului si-a spus cuvantul in 2009. In Germania, situatia producatorilor e complet diferita. “Ca urmare a aplicarii masurilor din pachetul economic conjunctural, constructiile din domeniul public vor creste cu 8,1%, astfel ca per total minusul pe piata pe care activam va fi de numai 1,5 %. Spunem “numai” pentru ca ne sunt cunoscute prognozele negative pentru economia germana, iar acest rezultat este bun in comparatie cu scaderile de doua cifre in cazul constructiilor de masini”, a declarat pentru Constructiv Jürgen Hilger, presedintele Uniunii federale pentru renovari si fatade.

Acest lucru s-a intamplat intrucat politicienii germani au descoperit ca ramura constructiilor are un rol stabilizator in economie si a fost tratata cu prioritate in cadrul masurilor conjuncturale luate de guvern pentru combaterea crizei, masuri in valoare de 17 miliarde de euro. Aceste masuri ajuta domeniul sa depaseasca problemele cauzate de constructia de locuinte.

Jürgen Hilger, presedintele Uniunii federale pentru renovari si fatade, nu se asteapta pentru 2010 la o evolutie catastrofala a domeniului zugravelilor si renovarilor de fatade. „In privinta perspectivelor specialitatii noastre, aproximativ 80% din cifra de afaceri provine din modernizarea cladirilor existente si conform estimarilor noastre situatia nu se va schimba pe termen mediu. Ca urmare a evolutiilor demografice, se modifica obisnuintele privind conditiile de locuit, fiind tot mai importante cerintele de confort, sanatatea, bunastarea si lifestyle-ul. Noi privim cu optimism viitorul celor 3.000 de firme cu 25.000 de angajati din domeniul nostru, pentru ca exista premise exceptionale pentru specialistii din domeniul stucaturilor“, a declarat Jürgen Hilger.

Usoara scadere a volumului comenzilor
„In privinta evolutiei industriei de vopsele si lacuri din Germania reprezentata de 10 producatori mari si peste 300 de producatori medii si mici, constatam in prezent o usoara majorare a infiintarilor de firme care folosesc aceste produse. In acest moment exista 42.174 de intreprinderi specializate in operatiuni de vopsire si lacuire care apar in registrul meseriasilor. Numarul angajatilor se ridica la 197.500, fiind platiti cu 15 euro/ora”, a declarat pentru Constructiv Karl August Siepelmeyer, presedintele Asociatiei generale “Vopseluri, renovare, protectia cladirilor”. Potrivit lui Karl August criza economica si financiara inca nu s-a facut remarcata intr-un mod pregnant in bransa pe care o repezinta. „La inceputul anului s-a inregistrat o usoara scadere a volumului comenzilor, de 5%, imputabila in principal conjuncturii nefavorabile. Firmele angajate in lucrari de constructii sau in renovarea instalatiilor industriale au inregistrat pierderi majore de comenzi. De-a lungul anului am constatat un nivel al ocuparii fortei de munca si al cifrei de afaceri comparabil cu cel din anul precedent. Aceste constatari ne fac sa fim optimisti, per ansamblu estimam o scadere de la un an la altul de numai 1,4%”, a adaugat August. Se asteapta ca numarul comenzilor sa creasca din partea sectorului public, fiind vorba respectiv de lucrari de imbunatatire a eficientei energetice a cladirilor si de renovarea institutiilor cuprinse in sectorul administratiei publice.

Directiva 2004/42/EC invita la targul Farbe – Ausbau&Fassade
In aceste conditii, targul Farbe – Ausbau&Fassade de la München ce se desfasoara in perioada 24 – 27 martie 2010, organizat de catre GHM, din cadrul grupului Messe München International, isi explica editia din 2010, o editie care se anunta una plina. Domeniile abordate de targ sunt substantele de acoperire, lacuri si vopsele, sisteme de tencuire, izolatii termice, acoperiri pardoseli, pereti si acoperisuri, tapete, stucaturi, aparatura de specialitate. “In Europa, cu nici o alta ocazie profesionistii nu mai au ocazia de a cunoaste o varietate atat de mare de inovatii ale pietei. Manifestarea are loc o data la trei ani, astfel incat industria producatoare este in masura sa expuna produse cu adevarat noi”, a declarat Karl August Siepelmeyer, reprezentantul producatorilor de vopseluri.

In 2010 intra in vigoare a doua etapa a Directivei 2004/42/EC adoptata prin HG nr. 735/ 2006 privind limitarea emisiilor de compusi organici volatili (COV) datorate utilizarii solventilor organici in anumite vopsele, lacuri si in produsele de refinisare a suprafetelor vehiculelor, astfel incat furnizorii sunt obligati sa iasa pe piata cu produse noi.

“Noi asteptam ca manifestarea de la München sa prezinte noi impulsuri in privinta igienei spatiilor interioare; nu numai in spitale, ci si in spatiile private de locuit. In prezent constatam o cerere in crestere pentru produsele impotriva mucegaiului si a ciupercilor”, a mentionat Karl August Siepelmeyer.

Printre expozantii din cei peste 44.000 mp se numara si companii mari precum Akzo Nobel, Baumit, Caparol Farben Lacke Bautenschutz, Hasit Trockenmörtel, Henkel Ag&Co, Saint Gobain Weber, dar si peste 500 de expozanti din varii domenii din 20 de tari. Datorita proximitatii geografice, organizatorii se asteapta la vizitatori din Austria, Suedia, Slovenia si Republica Ceha. In 2007 la targ au participat 450 de expozanti din 23 de tari si peste 55.000 de vizitatori. Din cei 55.000 de vizitatori peste 80% aveau putere decizionala sau rol consultativ in compania pe care o reprezentau. De asemenea, 59% reprezentau mica industrie, 11% arhitecti si 11% marea industrie.

Datorita varietatilor de produse, a metodelor si a materialelor de productie utilizate noi, aceasta expozitie este un magnet pentru vizitatorii din industrie. Produsele prezentate sunt dintr-o gama larga, gasindu-se aici atat produse inovatoare, cat si produse traditionale.

Targul se adreseaza producatorilor, dar si vopsitorilor, specialistilor in tencuieli si renovari, faiantarilor si parchetarilor, specialistilor in caroserii si vopsirea autovehiculelor, arhitectilor si comerciantilor