50 anunturi postate - 10 eur / luna www.YOURSTOCK.ro - solutii in constructii Anunturi, Cereri de oferta, Consultanta

copper

Statistici Yourstock

General
Nr. anunturi active:
0
Nr. anunturi rulate:
14986
Furnizori inregistrati:
207
Vizitatori inregistrati:
552
Top Yourstock
Stoc produse:
0 RON
Stoc imobiliar:
0 RON
Tranzactia zilei:
-
Tranzactia saptamanii:
-
Cel mai activ vanzator:
-
Cel mai activ cumparator:
-
Holver Skyscrapper
ys
creaton
de arh star
Holver Button
e-izolatii.ro
arcon
equitone

Acasa I Sika Romania obtine 75% ... I Bulgaria - energie din surse regenerabile

Bulgaria - energie din surse regenerabile

Bulgaria si-a atins tinta privind productia de energie din surse regenerabile

 sectiune sustinuta de revista CONSTRUCTIV , www.constructiv.ro

Autor: Luminita Nitoi


Obiectivul vecinilor de la sud in ceea ce priveste productia de electricitate din surse de energie regenerabila este de a atinge o pondere de 16% din consumul intern brut de energie electrica in intreaga tara pana in 2020. Guvernul bulgar a acordat revistei Constructiv un interviu despre acest subiect, prin intermediul reprezentantilor Ministerului economiei si energiei.

Care este nivelul atins de Bulgaria in ceea ce priveste constructia de turbine eoliene in 2008?
Utilizarea potentialului eolian al tarii ramane in continuare o prioritate. In cele mai multe cazuri, sunt instalate turbine eoliene singulare, cu o capacitate instalata cuprinsa intre 150 kW si 2.500 kW. Cota de ferme eoliene in acest moment este de 3,7% din capacitatea totala instalata a energiilor regenerabile in tara.

Interesul investitorilor in construirea de parcuri eoliene este semnificativa, iar pana in prezent au fost depuse cereri scrise de aderare a 4.200 MW de ferme eoliene noi la reteaua de transport si a 1.000 MW de turbine eoliene noi la retelele de distributie a energiei electrice.

In 2008, au fost puse in functiune turbine eoliene cu o capacitate instalata de 37 MW. De asemenea, a fost lansat primul mare parc eolian din Bulgaria – Kaliakra Wind Power AD, cu o capacitate instalata de 35 MW.

Dar in 2009?
Pana in prezent, in 2009 au fost introduse aproximativ 17 turbine eoliene cu o capacitate instalata de 15 MW si o ferma eoliana – Sf. Nicolae, cu o capacitate de 156 MW si 52 de unitati eoliene instalate.

Care sunt principalele zone geografice dezvoltate din punctul de vedere al valorificarii potentialului energetic alternativ al tarii?
Cele mai multe turbine eoliene au fost instalate in nord-estul Bulgariei si in regiunea Sliven, unde potentialul de exploatare a energiei eoliene este cel mai mare.

Cum estimati ca va fi dezvoltat in continuare domeniul energiei eoliene in Bulgaria?
In conformitate cu Directiva actuala 2001/77, Bulgaria si-a atins obiectivul de 11% din electricitate produsa din surse de energie regenerabila in ceea ce priveste consumul intern brut de energie electrica in intreaga tara in 2010. Tinta pana in 2020 este de a creste aceasta pondere la 16%.

Pentru a-si indeplini obiectivele fixate, este necesara o schimbare a politicilor privind doua directii majore. Primul punct se refera la introducerea unor masuri moderne, bazate pe piata si pe reglementarea utilizarii rationale a potentialului existent. A doua directie prevede o imbunatatire radicala a eficientei politicilor energetice, dat fiind faptul ca scaderea consumului de energie influenteaza in mod pozitiv atingerea tintei nationale privind necesarul de energie regenerabila.

In plus, Bulgaria ar putea beneficia de completari aduse noii directive in scopul promovarii mecanismului de energie regenerabila pentru transferul de certificate, astfel incat sa poata fi accesate venituri suplimentare in cazul depasirii tintei de 16%. In prezent, lucram la un document de prognoza pana in 2020, care va arata capacitatea tarii de atingere a obiectivelor nationale, in conditiile folosirii unui raport optim in ceea ce priveste tehnologiile necesare si costurile pentru societate. Documentul va fi prezentat Comisiei pana la data de 31 decembrie 2009.